Vijesti / Osijek

VIDEO: Restauracija Ekonomske škole

VIDEO: Restauracija Ekonomske škole

Nakon male, na red je došla obnova i velike zgrade Ekonomske i upravne škole. Uredit će se pročelje, izmijeniti stolarija, a najavljeno je i postavljanje videonadzora. Želja je još postaviti i rasvjetu, no za to se mora čekati odobrenje konzervatora. Restauracija je škole, koju pohađa 186 učenika, neophodna.

ZVONKO KLOBUČAR - ravnatelj Ekonomske i upravne škole Osijek
I jedna i druga zgrada za vrijeme rata doživjele su svoje oštećenje koja su vidljiva i dan danas i otpada ta fasada sa pojedinih mjesta i pada na parkirane automobile, no nije to samo glavni razlog. Glavni razlog je što je to po meni jedna od najljepših zgrada na ovom Trgu svetzog trojstva koja će sad bljesnuti kada se bude za godinu, dvije ta zgrada uredila.

U obnovi ove srednje škole sudjeluju Osječko-baranjska županija i Agencija za obnovu Tvrđe, koje su potpisale ugovor o sufinanciranju.

VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ - župan osječko-baranjski
Nakon Glazbene škole, nakon Prve i Druge gimnazije, evo idemo u obnovu Ekonomske i upravne škole. Ukupna vrijednost ove investicije je milijun i 908 tisuća kuna, a Agencija za obnovu tvrđe sudjeluje sa 300 tisuća kuna.

VALERIJA VUKOVIĆ - ravnateljica Agencije za obnovu Tvrđe
Agencija za obnovu osječke Tvrđe uvijek rado podrži svaku inicijativu vezanu za obnovom škole i sve što se odnosi na rad škola u Tvrđi. Prošle godine Agencija je bila nositelj projekta izmjene stolarije na Drugoj gimnaziji, a ove godine odlučili smo sa 300 tisuća kuna sufinancirati obnovu fasade i prozora Ekonomske i upravne škole.

Lijep je to uvod u proslavu 120 godina postojanja, koju će škola obilježiti za dvije godine. A osim toga, vizura će glavnog trga u Tvrđi dobiti novi sjaj.


VIDEO:
{youtube}tDavtSKCY4s{/youtube}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!