Vijesti / Osijek

VIDEO: Šef delegacije EU susreo se s čelnicima Grada i Županije

VIDEO: Šef delegacije EU susreo se s čelnicima Grada i Županije

U radnom posjetu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji boravio je šef delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren.

Zanimale su ga aktivnosti lokalne i regionalne samouprave po pitanju ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a razgovaralo se i o mogućnostima privlačenja europskih investitora u Slavoniju i Baranju.

Šef delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren, u sklopu planiranog programa obilaska hrvatskih gradova i županija, u Osijeku se sastao s osječko-baranjskim dožupanom Željkom Kraljičkom i osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom. Smatra kako je za njega, kao predstavnika Europske unije u Hrvatskoj, izuzetno važno uspostaviti kontakte i na lokalnoj razini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čelnici grada i Županije posjet europskog izaslanika smatraju izuzetno važnim. Prezentirali su mu stajališta vezana za Europsku uniju i aktivnosti Osijeka i Osječko-baranjske županije po tom pitanju.Na sastanku se razgovaralo i o pitanjima fiskalne decentralizacije i regionalizacije Hrvatske, ali i o mogućnostima privlačenja europskih investitora u Slavoniju i Baranju.

{youtube}MsxcTLBLtlo{/youtube}

Tekst: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!