Vijesti / Osijek

VIDEO: Bubalo najavio investicije u GČ Jug 2

VIDEO: Bubalo najavio investicije u GČ Jug 2

I na Jugu 2 u tijeku su radovi na uređenju osnovnih škola. Do Božića bi trebalo biti gotovo unutrašnje uređenje u osnovnoj školi Tina Ujevića, dok su u Grigoru Vitezu u završnoj fazi.

Tamo je za radove od instalacija do uređenja prostora i sanitarnih čvorova izdvojeno 736 tisuća kuna, a riješen je i najveći problem škole.

Jug 2 uskoro bi trebao dobiti i svoj glavni trg sa spomen obilježjem za poginule branitelje. U završnoj fazi projektiranja je i 60 novih stanova u Umaškoj ulici, a kako je naglasio gradonačelnik Bubalo ide se dalje i s projektom Jug IV, te će se ukoliko se ne postigne dogovor s nizozemskom tvrtkom tražiti domaći partner. U idućem razdoblju Jug 2 trebao bi dobiti i novi prometni pravac prema Zelenom polju. Među prioritetima grada na Jugu 2 je i nastavak popunjavanja poslovne zone Nemetin, te izgradnja novog tehnološkog parka kod razrušenog kompleksa poljoprivrednog fakulteta. Jug 2 uskoro će dobiti i katoličko groblje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Želja grada je i urediti područje oko bajera na Jugu 2, kao i riješiti ilegalna odlagališta otpada, neka od kojih se nalaze nedaleko vrtića i škola. Nastavljaju se i akcije uređenja nogostupa, rasvjete i zelenila, pa je tako uređen i okoliš novog šećeranskog mosta, no nažalost kako je u tijeku sudski spor, proći će još neko vrijeme prije nego što tamo proradi dizalo.

{youtube}sk3mVMQ0Y4A{/youtube}
Tekst: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!