Vijesti / Osijek

Otvoreno reciklažno dvorište na Jugu 2, uskoro i 15 000 plavih kanti za papir

Otvoreno reciklažno dvorište na Jugu 2, uskoro i 15 000 plavih kanti za papir

Kao dio projekta prikupljanja komunalnog otpada i primarne reciklaže korisnog otpada, od 1. siječnja počelo je raditi reciklažno dvorište na Jugu 2.

"Posrijedi je još jedno mjesto gdje ćemo razvrstavati otpad, a osigurali smo i sredstva za plaćanje djelatnika koji će raditi na toj lokaciji. I ovo je još jedan dokaz da i te kako pazimo na zaštitu okoliša, to je jedan od prioriteta gradske uprave", kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Uz to, gradski oci prihvatili su prijedlog rješenja o sklapanju ugovora o neposrednom sufinanciranju nabave plavih kanti za odvojeno skupljanje papira i kartona na području grada Osijeka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Riječ je o približno 15.000 plavih kanti, što je prva faza velikog programa koji predviđa postavljanje ukupno 25.000 plavih kanti na osječkim ulicama", ističe Milan Kamenko, v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo i promet, te zaštitu okoliša.

Cijeli projekt "težak" je oko 2,5 milijuna kuna, od čega će većinu izdvojiti Grad, a kante će na ulice postaviti djelatnici gradske komunalne tvrtke Unikom.

"Od Fonda za zaštitu okoliša dobili smo 890 tisuća kuna. Bit ćemo partneri u projektu razvrstavanja otpada, odnosno u kupovini plavih kanti za naše sugrađane. Hvala Fondu na 890 tisuća kuna, iako je to manji dio sredstava", zaključio je gradonačelnik.

Tekst: T. Levak (Glas Slavonije)
Foto: D.H.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!