Vijesti / Osijek

Osječka pauk-služba dnevno podigne 15 automobila

Osječka pauk-služba dnevno podigne 15 automobila

Pauk-služba ustrojena prije 18 mjeseci u prosjeku dnevno podigne 15 nepropisno parkiranih automobila, ali njihov rad, kaže voditelj Slavko Petrović, nije uveo očekivanu disciplinu među vozače.

Nepropisno parkiranih automobila, naime, ima jednako kao i pri ustrojavanju službe, a problem je podjednako izražen u svim dijelovima grada.

Nekih posebno istaknutih kritičnih mjesta nemamo, ali smo ipak najčešće u samom središtu grada ili u ulicama oko bolnice. Ne mogu posebno istaknuti samo neko mjesto, naselje ili konkretnu ulica kao najkritičnije. Radimo u cijelom gradu prema pozivima građana ili policije, a logično je da nešto više posla bude na frekventnijim mjestima”, objašnjava Petrović te dodaje da se dnevno podigne od 12 do 15 vozila, što je i tehnički maksimum.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, građani iz pojedinih naselja izražavaju nezadovoljstvo te kritiziraju rad pauka, koji je, kako kažu, prečesto ispred njihovih kuća ili stanova. Tako sugrađanka Nina Marković smatra kako pauk-služba koristi evidentan nedostatak parkirališnih mjesta na Vijencu Murse, zbog čega stanari nemaju kamo propisno parkirati pa njihova vozila postaju meta pauka.

Vozilo Službe stoji na određenim lokacijama i uz minimalne troškove, bez ikakvog upozorenja, stalno odvozi aute”, kaže stanarka Vijenca Murse.

No ono što sugrađani često zaboravljaju je da nedostatak parkirališnih mjesta nije i ne može biti opravdanje za nepropisno parkiranje te da pauk uklanja vozila koja izravno ometaju promet.

[blockquote]“Nije istina da 'dežuramo' na kritičnim lokacijama”
Činjenica je da na određenim lokacijama u gradu parkirališnih mjesta nema dovoljno da bi svatko parkirao svoj automobil točno ispred svog stana ili radnog mjesta. Iz pauk-službe kažu kako nema govora o "dežuranju" na Vijencu Murse. “Na Vijencu Murse je situacija dosta problematična, ali dnevno tamo podignemo dva ili tri automobila pa nema govora o tome kako tamo radimo pojačano. Uostalom, podizanja automobila odobrava policijski službenik, ne biramo mi lokacije”, objašnjava Petrović.[/blockquote]

Ivan SEKOL (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!