Vijesti / Osijek

VIDEO: Obnovljeno 10 osnovnih škola

VIDEO: Obnovljeno 10 osnovnih škola

U većini osječkih škola radovi su uspješno izvedeni u roku. Obnova još traje u tri osnovne škole, dok će ugovor za 'Tin Ujević' biti potpisan u četvrtak, tako da će i ona biti gotova do kraja godine, najavljeno je na sastanku ravnatelja s predstavnicima Grada.
Obnova je bila zahtjevna istaknuo je gradonačelnik Osijeka, jer radilo se sve – od elektroinstalacija, sanitarnih čvorova, stolarije, parketa do krovova. Na svoju obnovu i dogradnju nažalost još uvijek čeka škola u Višnjevcu. Iako je sporazum potpisan 2009. godine, a 32 milijuna kuna su osigurana, resorno ministarstvo ne reagira.

DANE KONČAR - ravnatelj OŠ Višnjevac
«Sam objekt ne odgovara standardima. Mi imamo 27 odjela, a škola je izgrađena za 24 odjela. Prema tome tri odjela nam fale, nadam se da ćemo ih dobiti. Grad je u cijelosti ispoštovao svoj dio sporazuma jel je 65:35 omjer investicija.»

KREŠIMIR BUBALO - gradonačelnik Osijeka
«Ono što nas brine u odnosu na ministra Fuchsa je sljepoća u odnosu na Svjetsku banku. Ugovor je potpisan prije dvije godine, Grad ispoštivao svoju obvezu, platio komunalnu naknadu i ono sve što je bilo traženo od Grada, no još uvijek ministarstvo ne počinje s radovima na OŠ Višnjevac. Krajnje je vrijeme da se sporazum počne poštivati. Očekujemo od resornog ministarstva i Vlade da više ne sklapaju oči nego da počnu konačno rješavati ono što je ugovoreno.»

A na resorno ministarstvo čeka se i kad je u pitanju zapošljavanje pet čistačica u sarvaškoj školi, kazao je Bubalo. Dok se u oba slučaja čekaju pozitivni odgovori, zeleno svjetlo za rad dobit će škola Retfala. U četvrtak će se naime, otvoriti natječaj za izgradnju novog objekta.

KREŠIMIR BUBALO - gradonačelnik Osijeka
«Mi smo u mrežu osnovnih škola osim Retfale, još ubacili školu Briješčće i školu Cvjetno naselje. Isto će ići idejna rješenja, projekti i nakon toga idemo u realizaciju tih projekata. Znači osnovno školstvo ne smije u Gradu Osijeku trpiti, učenici moraju imati učionice i škole za 21. stoljeće.»

Jedna od tema današnjeg sastanka bila je i akcija «Gradovi i općine prijatelji djece». Ovu bi titulu rečeno je, Osijek mogao dobiti za otprilike mjesec dana.

VIDEO:
{youtube}vdIdhqtbobk{/youtube}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!