Vijesti / Osijek

Osječanka zaustavila gradnju važne prometnice

Osječanka zaustavila gradnju važne prometnice

Premda Grad Osijek još nije razriješio sve imovinskopravne odnose, na posljednjem Kolegiju gradonačelnika odlučeno je da će Građevinski fakultet izraditi idejno rješenje prometnog koridora u južnom Stadionskom naselju.

- Najveći razlog su instalacije. Naime, idejno rješenje žurno nam je potrebno već do kraja ove godine da bismo točno odredili gdje će prolaziti sve instalacije, u prvom redu plinske, kako ih, kada počne gradnja, ne bismo morali izmještati i to plaćati - objašnjava Branka Andraši, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo.
Riječ o prijeko potrebnoj prometnici u dužini od otprilike 1.200 metara koja će se spajati na produžetak Ulice kneza Trpimira. No, prepreka gradnji već je duže nemogućnost dogovora oko otkupa sa stanarkom Ankom Kolak, čija je jedna zemljišna čestica na trasi buduće prometnice.
- U slučaju da ne budemo ništa mogli riješiti s vlasnicom, tu česticu planiramo malo zaobići i prijeći preko državnog zemljišta. Gradnja bi započela sredinom 2011. godine - najavljuje pročelnica. “Problem je u širini prometnog koridora. Grad želi obuhvatiti širinu od 12, a Kolakovi uobičajenih osam do 8,5 metara, objašnjava spor Ilija Bilić, predstavnik stanara Stadionskog naselja. (T.Levak / www.glas-slavonije.hr)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!