Vijesti / Osijek

VIDEO: HDZ za Jadranku, Matkovic za izbore

VIDEO: HDZ za Jadranku, Matkovic za izbore

Nakon najave povratka bivšeg šefa Ive Sanadera u politiku, HDZ-ovci su poručili kako je HDZ jedan i vječan i kako ih ništa ne može iznenaditi. Da bi se to potvrdilo na noge su dignute županijske organizacije, koje jedna za drugom, danas izražavaju neupitnu potporu Vladi i sadašnjoj šefici Jadranki Kosor.

U obranu aktualne premijerke i predsjednice stranke među prvima su stali osječko-baranjski HDZ-ovci.
Izjavili su da stranka nikada nije bila jedinstvenija i da Jadranka Kosor uživa punu potporu županijskog HDZ-a.
Povratak Sanadera u Sabor smatraju ciljanim potezom, kako bi se dovela u pitanje vladajuća većina i izazvala kriza, koja bi dovela do pada Vlade i prijevremenih izbora. Simptomatičnom u cijeloj priči drže vezu između Sanadera i SDP-a.
I Sanader i SDP zajednički su usmjereni prema rušenju aktualne vlasti i izazvanju prijevremenih izbora, uvjereni su u županijskom HDZ-u. Sanader bi, kažu, trebao pomoći SDP-u da pobjedi na izborima, a za uzvrat bi mu SDP jamčio sigurnost od daljnjih istražnih radnji. Navodnu suradnju nazivaju kooperacijom i izravnim atakom na prvnu državu i njezine institucije.

VIDEO:
{youtube}0I7y7AgKfA8{/youtube}

U vremenu kada se kreiraju proračuni, o onom državnom više nitko ozbiljno ne vodi računa, jer vlada potpuni poremećaj političke scene – mišljenja je predsjednik osječkog Gradskog vijeća Gordan Matković.
Programi za koje su građani glasovali na parlamentarnim izborima prije 3 godine, više nisu na snazi, dodaje Matković.
Osobna razračunavanja političke elite, u ozbiljnim demokratskim društvima ne bi izazvali posebnu pozornost, ali u Hrvatskoj se oko njih i prema njima kreira državna politika – kazao je Matković. Kako bi se to spriječilo predlaže žurno raspisivanje izbora za Sabor, a zastupnike birati po novom izbornom zakonu koji bi osigurao izbor potpuno novih ljudi.
Biranje treba biti po modelu otvorenih lista gdje se osigurava osobna odgovornost izabranog zastupnika, gdje bi više ovisio o biračima, a ne predlagačima.
Za posljedicu, dodaje Matković, ne bi nas vodili razni kopači jama, oni kojima je svejedno hoće li sutra u Hrvatskoj padati kiša ili sijati sunce jer su osigurali svojih narednih nekoliko pokoljenja.

VIDEO:
{youtube}wgWDNZ4UFE4{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!