Vijesti / Osijek

VIDEO: GPP - prihodi od marketinga veći 40%

VIDEO: GPP - prihodi od marketinga veći 40%

Dio je to novog alternativnog načina oglašavanja u vozilima javnog prijevoza kojim je GPP povećao prihode od marketinga.  Dio korisnika GPP-ovih tramvaja i autobusa idućih dana moći će degustirati primjerice, novu paštetu u tramvaju ili autobusu. Nakon sličnih akcija, poput nedavnih zabava u tramvaju, u vozilima GPP-a tvrtke sada mogu čak imati i svoje štandove.
Zahvaljujući takvim, alternativnim načinima oglašavanja prihodi od marketinga u GPP-u u odnosu na prošlu godinu povećani su za čak 40%. To je pola milijuna kuna, što nije dobro samo za tvrtku, već i za one koji koriste javni prijevoz – kažu u GPP-u.
U GPP-u planiraju i druge alternativne marketinške akcije.  Putnici u tramvajima i autobusima uskoro bi mogli gledati i najave kino-filmova, a među zanimljivijim idejama je i da banke otvore svoje šaltere u GPP vozilima.

VIDEO:
{youtube}6P5fPTIhVY8{/youtube}

A jučer je Grad Osijek dokapitalizacijom postao još veći vlasnik GPP-a
14.10.2010.

Osječki GPP otvorio je 25 novih prodajnih mjesta, pokrenute su i četiri nove autobusne linije, pa je povećan i broj prijeđenih kilometara za 25 posto.
Smanjeni su troškovi poslovanja u prvih osam mjeseci ove godine i to za više od 6 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu, no smanjen je i  broj radnika i to za 8 posto.
To su samo neki od pokazatelja rada nove uprave GPP-a čiji je direktor Igor Medić potpisao s osječkim gradonačlenikom Krešimirom Bubalom ugovor o unosu i prihvatu prava u GPP.
Gradski prijevoz putnika, rečeno je danas na potpisivanju ugovora o unosu i prihvatu prava u GPP, ima više od 230 milijuna kuna kredita koje za njega plaća grad Osijek.
Za razliku od drugih javnih poduzeća u državi. A posljedica toga je ne lijepa slika da GPP posluje s gubitkom.
Bubalo je naglasio kako u svim poduzećima u vlasništvu grada žele poslovati s pozitivnom nulom pa tako i u GPP-u.
Ovime grad postaje veći vlasnik u GPP-u nego dosad i sa spomenutim sredstvima ulazi u temeljni kapital GPP-a.
Medić najavljuje kako će potencirati da se GPP u budućnosti samostalno zadužuje.
Bubalo je najavio i kako do kraja godine neće biti promjena cijena karata te da će i dalje raditi na poboljšanju usluge i povećanju broja linija.

VIDEO:
{youtube}zmekqICOOIo{/youtube}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!