Vijesti / Osijek

Bubalo: Novi će most biti cestovno-pješački

Bubalo: Novi će most biti cestovno-pješački

Posebno je istaknuo kako je u proteklih godinu dana vraćeno oko 170 milijuna kuna zajmova, jamstava ili kredita, dok je istodobno grad podigao svega 10 milijuna kuna za obnovu osječkih osnovnih škola. "Svakako da želimo efikasan i financijski stabilan gradski sustav. Nismo kao mnogi drugi gradovi rasprodavali gradsku imovinu, već smo povukli bolne, ali efikasne rezove. Na taj način stvorili smo sve preduvjete da u slijedećoj godini realiziramo velike investicije poput obnove Trga Slobode ili izgradnje novog cestovnog mosta." - rekao je Bubalo.
Bubalo je rekao kako je njegova želja bila da most ide uz Solarski trg, ali je struka odlučila da će to biti malo bliže centru grada, točnije na mjestu današnjeg parkirališta u Strossmayerovoj ulici.
Gradonačelnik Osijeka dotaknuo se i gospodarstva koje je ocijenio prioritetom broj jedan aktualne gradske vlasti. "Zona Tenja je popunjena, a zakupci imaju rok završiti objekte i početi sa poslovanjem do kraja 2011. godine. Očekujemo 500 zaposlenih u ovoj zoni od čega 100 novozaposlenih. Slijedeće godine nakon izgradnje S ceste stvaraju se svi preduvjeti za punjenje gospodarske zone Jug za koju postoje interesi trgovaca, dok bi zona Nemetin trebala biti proizvodna zona." - rekao je Bubalo.

Više o investicijama i stanju u gradskom sustavu pogledajte u videu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

{youtube}VzWE5_jx1HI{/youtube}
{youtube}W6rgoUULdHc{/youtube}


Izdvojeno

Reci što misliš!