Vijesti / Osijek

VIDEO: Otvoren infocentar za energetsku efikasnost

VIDEO: Otvoren infocentar za energetsku efikasnost

Zamjenik gradonačelnika Ivan Vrdoljak sudjelovao je danas na otvaranju EE (Energetska efikasnost) info centra Osijek, koje su organizirali Program ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska), Osječko–baranjska županija i Grad Osijek, u sklopu projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u RH (SGE projekta).

EE info centar Osijek otvoren je u pasivnoj solarnoj zgradi (Donjodravska obala 49), koja je ujedno primjer dobre prakse u gradnji energetski održivih objekata.
Pored solarne pasivne gradnje, u centru su prikazani primjeri skladišta topline u kamenu, dva tipa toplinske pumpe, energetski efikasnih zidova i prozora, fotonaponske elektrane, vjetrenjače, solarnih kolektora, rekuperacije zraka i ostale EE opreme kao i presjeci energetski efikasnih zidova i krova.
Ovakav Info centar osnovan je kako bi pružao usluge savjetovanja i edukacije građana, učenika strukovnih škola kao i drugih stručnjaka, putem različitih tematskih predavanja, seminara, okruglih stolova.

VIDEO:
{youtube}wae8jfD-XSQ{/youtube}

TEKST: Jasenka Mađarević; www.osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!