Vijesti / Osijek

Oprez! Pod krinkom UNICEFA napadaju ljude i žicaju novac

Oprez! Pod krinkom UNICEFA napadaju ljude i žicaju novac

Skupina očito dobro organiziranih žicara pojavila se proteklih dana u Osijeku. Prijavili su nam to brojni građani od kojih su neki i dali novac, a kasnije su shvatili kako su prevareni.

Naime, prema dojavi građana, pod krinkom, u većem broj prijavljenih slučajeva, UNICEFA, u užem centru grada, ali i po osječkim naseljima gdje obilaze domove od vrata do vrata, salijeću građane i od njih traže točno definiran iznos od 50 kuna.

"Danas sam prijavio policiji dvojcu muškarca, koji su navodno gluhonjemi, srednje dobi koji na području Sjenjaka traže novce za izgradnju nekog centra za gluhe i siromašnu djecu", rekao je jedan zabrinuti građanin dok je puno neugodnije iskustvo imala Osječanka Sandra koja se s djecom zatekla u nepričnoj situaciji na osječkom Trgu slobode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"S izlikom kako skupljaju novac za UNICEFOV centar, prišao mi je jedan muškarac i pokazivanjem na nekakve papire zatražio novac. Kad sam krenula vaditi 20 kuna iz novčanika, počeo je pokazivati kako je minimum 50 kuna, a nakon čega sam zatražila da mi pokaže bolje te papire na što je on počeo sakrivati iste i nervozno gestikulirati rukama", kaže nam Sandra.

Nakon toga sugrađanka se pobunila i krenula spremati novčanik što je izazvalo dodatni revolt pa je i do tad gluhonjema osoba progovorila nakon čega je shvatila kako se apsolutno radi o prevarantima.

Zanimljivo, prema informacijama sugrađana, navedene osobe svakodnevno obavljaju ovakve radnje u centru grada, a očito bez prave reakcije nadležnih organa.

Sugrađane upozoravamo kako institucije poput UNICEF-a ne skupljaju novac u gotovini već putem bankovnog računa, a za što prije uplate sklapate jedan oblik ugovora u kojem su definirane sve obaveze i prava svih onih koji odluče pomoći.

SiB.hr
Foto/Ilustracija: Slavko Midžor/Pixell  

 


Izdvojeno

Reci što misliš!