Vijesti / Osijek

Kinezi stigli i u Osijek provjeriti investicijski potencijal

Kinezi stigli i u Osijek provjeriti investicijski potencijal

Nakon što je prošlog tjedna veliko izaslanstvo Narodne Republike Kine posjetilo Zagreb i Dubrovnik, danas su u irganizaciji CSEBA, Kinesko-jugoistočnoeuropske asocijacije, u Osijek stigli predstavnici poslovne asocijacije iz Kine. S njima se sastao župan osječko-baranjski Ivan Anušić, a obišli su osječku zračnu i riječnu luku te razgovarali o mogućnostima ulaganja u Slavoniju.

Prvi je ovo ozbiljniji posjet ovakvoh izaslanstva Slavoniji i Baranji pa je razumljiv i oprez u izjavama svih sudionika. Župan Anušić očekuje kvalitetnu suradnju koja je tek u povojima, a istaknuo je dobru geopozicioniranost zračne i riječne luke kao važan čimbenik: "Osječka riječna luka ima potencijal zato što je preko Drave i Dunava poveznica s Crnim morem, i to je jedan od rijetkih riječnih puteva do Crnog mora. Zračna luka je vrlo dobro pozicionirana, zbog svog geografskog položaja i potencijala, kako u putničkom, tako i u teretnom prometu, istaknuo je Anušić dodavši kako su Županiji potrebni ulagači koji neće ulagati samo u kupnju koncesije, već koji će ovdje donijeti posao, protok robe i ljudi".

Poduzetnici koji su stigli predvođeni Jian Yu, kazali su kako je ovo njihov prvi dolazak u Osijek i kako tek trebaju proučiti svu dokumentaciju koju su danas dobili na uvid, a koju će dalje proslijediti njihovim evaluacijskim timovima koji će procijeniti isplativost ulaganja u ovaj kraj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodajmo i kako su određeni poduzetnici iz Kine već su prošle godine istaknuli kako su zainteresirani za osječku Zračnu luku, ali taj posao tad nije realiziran. 

SiB.hr
Foto: Davor Javorović/Pixell

   

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!