Vijesti / Osijek

Regionalni razvoj

Grad Osijek provodi EU projekte teže od pola milijarde kuna

Grad Osijek provodi EU projekte teže od pola milijarde kuna

Pročelnica Upravnoga odjela za programe Europske unije Kornelija Mlinarević prezentirala je projekt kojim će se zapušteni prostor kod cestovnoga mosta dr. Franje Tuđmana (na raskrižju Trpimirove ceste i Europske avenije) preurediti u regionalni prijamni info-turistički centar.

Projekt vrijedan 15 milijuna kuna promovirat će sve turističke zanimljivosti istoka Hrvatske, a uz njega će se također urediti stajalište za autobuse, taksije i osobna vozila. Na ovom će mjestu svoj interijer ujedno dobiti i cikloturisti koji će se ondje moći osvježiti te svoje bicikle ostaviti ili popraviti. Bit će to i prostor u kojem će se nalaziti multimedijska dvorana, suvenirnica, trgovina lokalnih, regionalnih i nacionalnih proizvoda, mjenjačnica te ugostiteljski objekt s velikim sanitarnim čvorom.

PXL_041218_22898364 Fotogalerija

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je kako budući Centar za posjetitelje ne predstavlja šminkanje grada, već važan razvojni projekt koji će taj prostor obnoviti, staviti u funkciju te ga učiniti samoodrživim. Revitalizacijom ove povijesne lokacije, Gradska uprava očekuje porast broja obilazaka kulturne i prirodne baštine te razvoj Osijeka kao vodećeg regionalnog turističkog odredišta – što dakako jamči i nova zapošljavanja. Sredstva su osigurana te dolaze iz ITU mehanizma, a početak radova na izgradnji očekuje se na jesen te je predviđeno da će trajati dvije godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VIDEO Pogledajte 3D vizualizaciju budućeg prijemnog centra za turiste u Tvrđi

Podsjetimo da je uz 15 milijuna kuna za Centar za posjetitelje Tvrđa, u tijeku projekt obnove Stare pekare te Trga Vatroslava Lisinskoga vrijedan oko 66 milijuna, kao i projektiranje pet lokacija vrijednosti oko 5 milijuna. Nedavno je i potpisan ugovor za projekt „Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe“ vrijedan 90 milijuna kuna. Povrh spomenutih 170 milijuna, Grad Osijek očekuje uz EU sufinanciranje realizirati i rekonstrukciju Donje oružarnice, vrijednosti oko 150 milijuna. Projekti koje Grad Osijek trenutno provodi uz EU sufinanciranje teže 506 milijuna, pri čemu je udio sredstava europskih fondova čak 375 milijuna kuna.

SIB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!