Vijesti / Osijek

Osijek: Uhićeni jer su na tehničkom pregledu propuštali neispravna vozila

Osijek: Uhićeni jer su na tehničkom pregledu propuštali neispravna vozila

Završeno je kriminalističko istraživanje nad više hrvatskih državljana te se sumnja da su 42-godišnji hrvatski državljanin i jedanaest osoba počinili kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti, izvjestila nas je PU osječko-baranjska.

Od listopada 2017. godine do prosinca 2018. godine, 42-godišnjak je, kao odgovorna osoba stanice za tehnički pregled vozila na području Osijeka, obavio tehnički pregled više vozila i ovjerio dokumentaciju vozila kao tehnički ispravnih, iako je pri pregledu utvrdio da se radi o tehnički neispravnim vozilima. U više navrata potaknuo je dva nadzornika da prilikom obavljanja tehničkih pregleda vozila zanemare utvrđene tehničke neispravnosti na vozilima, čime su pribavili korist vlasnicima vozila u vidu potvrđivanja tehničke ispravnosti i sudjelovanja u prometu njihovih tehnički neispravnih vozila.

Od svibnja do prosinca 2018. godine, 37-godišnjak je, također, zlouporabio položaj i ovlasti kao djelatnik osiguravajuće kuće te je, u cilju pribavljanja ne pripadajuće materijalne koristi, posredovao između 42-godišnjaka i vlasnika tehnički neispravnih vozila. Takva vozila dovozio je na tehnički pregled, a nakon pregleda vraćao ih vlasnicima. Još osam je osoba poticalo 42-godišnjaka da zanemari tehničke nedostatke vozila i ovjeri dokumentaciju vozila kao da su tehnički ispravna ili da na to potakne druge nadzornike stanice za tehnički pregled, što je i učinio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

SiB.hr
FOTO: Pixsell


Izdvojeno

Reci što misliš!