Vijesti / Osijek

Vrkić: ''Novu lokaciju Adventa izabrati ćemo na referendumu''

Vrkić: ''Novu lokaciju Adventa izabrati ćemo na referendumu''
Ivica Benić/SiB.hr

U osječkoj gradskoj vijećnici u ponedjeljak se između sotalog raspravljano i o nedavno završenom osječkom Adventa. Gradski vijećnik Vinko Kuduz tijekom aktualnog sata uputio je pitanje gradonačelniku Vrkiću vezano uz sami Advent i njegovu (ne)organizaciju, a to pitanje je razljutilo Vrkića.

"Vrlo rado ću vas povezati s mladim ljudima koji imaju iskustva u organizaciji ovakvih evenata", rekao je Kuduz i riječ prepustio Vrkiću koji je reagirao riječima: "Vidim kako je pitanje Adventa životno pitanje i meni je drago kad nas uspoređujete s Zagrebom i kažete kako Osijek nije napravio ništa. Uspoređujete njihovih 10 milijardi i naših 500 milijuna proračuna, ali ne pravdam priču vezanu uz Advent za koji ćemo napraviti pravu analizu. Ja ne mogu dati ni mladima ni starima da rade Advent. Mi smo raspisali javni poziv i potrošnja je pokazala kako nema komercijalnog interesa i kako je potrošnja mala. To ne opravdava nas da neke stvari ne krenemo odrađivati drugačije", rekao je Vrkić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PROČITAJTE: Advent u parku, u Tvrđi, na trgu ili u svemiru? Nebitno je...

S tim ciljem grad je odlučio povući i organizacijske promjene pa je tako na čelo Turističke zajednice pokušao postaviti novu osobu, ali Ministarstvo turizma nije dalo suglasnost pa je sami proces raspisivanja natječaja vezanog uz Advent bio usporen.

"Mi ćemo u trećem ili četvrtom mjesecu raspisati poziv, a nova inicijativa je da se Advent održi na novom trgu u Tvrđi (trg Vatroslava Lisinskog, op.a.) koji bi trebao biti gotov do listopada", rekao je Vrkić i dodao pomalo ironično kako će raspisati referendum o lokaciju ukoliko je to toliko bitno pitanje.

"Tko god ima ideju i novaca neka se jave pa neka pokaže da može bolje", dodao je na kraju uz opasku kako je on sam zadovoljan s prošlogodišnjim Adventom.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!