Vijesti / Osijek

U Osijeku će se održati konferencija Women in Data Science

U Osijeku će se održati konferencija Women in Data Science

Početkom ožujka u Osijeku, takozvanoj silicijskoj dolini Hrvatske, dolazi novo izdanje Women in Data Science (WiDS) konferencije. Riječ je o jednodnevnoj konferenciji koja za cilj ima proširiti znanje o najnovijim tehnologijama i istraživanjima vezanima za obradu i korištenje podataka u raznim domenama. Konferencija želi pokazati kako se znanost o podatcima može pretvoriti u vrijedan resurs pri kreiraju poslovnih i IT strategija.

Iako se sam naziv konferencije referira prvenstveno na nježniji spol, ne dajte se zavarati – konferencija nije namijenjena samo ženama. “Women” iz naslova se odnosi na predavačice koje će sudionicima iznijeti neke od posljednjih saznanja o primjeni podatkovnih znanosti u različitim domenama iz kojih i same potječu. Misija konferencije je educirati i motivirati stručnjake diljem svijeta, neovisno o spolu.
 
Ciljevi konferencije WiDS Croatia su okupiti vodeće znanstvenike i poduzeća u Hrvatskoj koji se bave ovom tematikom, povezati ljude sličnih interesa te prikazati interdisciplinarnost podatkovne znanosti na konkretnim primjerima iz poslovnog svijeta i svakodnevnog života.
 
Konferencija je prvi puta održana 2015. godine u organizaciji Sveučilišta Stanford, gdje se i danas redovito održava. U 2017. godini, održana je na 80 lokacija u 30 država, a 2018. godine je imala preko 100 lokalnih izdanja, između kojih se prvi puta i pojavila u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu. Ovogodišnju inačicu WiDS priče donose dvije ambasadorice iz Osijeka - Mateja Hržica i Stefani Majić uz podršku tvrtke Proprium. Women in Data Science Croatia 2019. godinu održat će se 8. ožujka 2019. godine u Arheološkom muzeju Osijek.  

Kroz 11 predavanja predstavit će se najnovija tehnološka i istraživačka dostignuća iz područja podatkovnih znanosti, a uz predavanja bit će održana i panel rasprava. Tijekom pauza pobrinut ćemo se da se dobro upoznate i zabavite.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao što smo već spomenuli, ovo nije konferencija namijenjena isključivo ženama. Ciljana publika su studenti i ljudi iz poslovnog svijeta koji se već bave ili bi se htjeli početi baviti podatkovnom znanosti, kao i predstavnici tvrtki kojima je ovo područje zanimljivo ili od interesa.

Ulaznice za konferenciju bit će puštene u prodaju od 6. veljače 2019. u podne putem službene web stranice konferencije. Cijena ulaznice su 100 kn, dok studenti ostvaruju popust te mogu kupiti ulaznicu po cijeni već od 50 kn. Također, za one koji žele dobiti više od same konferencije postoje i „supporter“ ulaznice po cijeni od 150 kn.

Očekuje vas mnogo zanimljivih tema i predavačica, stoga pratite novosti na službenoj web stranici konferencije te na Facebook stranici.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!