Vijesti / Osijek

Igor Medić: 'Solidarna ekološka tržnica je pun pogodak'

Igor Medić: 'Solidarna ekološka tržnica je pun pogodak'

Četvrtkom u poslijepodnevnim satima glavna je osječka tržnica puna kupaca i to zbog Solidarne ekološke tržnice koja je građanima omogućila kupnju lokalnih ekoloških proizvoda izravno od proizvođača po veleprodajnim cijenama, bez prekupaca i posrednika.

O projektu za portal Čist račun, govori direktor Tržnice, Igor Medić:

- Projekt je to koji smo pokrenuli s udrugom Ospera, a koji je realiziran u suradnji s Gradom Osijekom. Nastao je sa željom stvaranja lokalnog tržišta ekoloških proizvođača na kojem će upravo oni zadržati većinu profita, sve na korist lokalne zajednice.  Tržnica kroz ovaj projekt pokušava ostvariti tri cilja – pomoći udruzi Ospera i lokalnim ekološkim proizvođačima da plasiraju proizvode, oživjeti tržnicu u poslijepodnevnim satima te omogućiti ljudima koji su zaposleni da poslije posla dođu na tržnicu i obave kupovinu.

igor-medic_3_cr.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koje je radno vrijeme ekološke tržnice i što na njoj građani mogu pronaći?

- Svakoga četvrtka, od 17 do 19 sati, Osječanima je na ponudi ekološki proizvedeno voće i povrće, ulja, brašna, meso, mlijeko, sirevi i slični proizvodi. Ponuda svakoga tjedna raste.

Za ponudu Solidarne ekološke tržnice trenutno brine 20-ak lokalnih ekoloških obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

FOTO: Otvorena Solidarna ekološka tržnica u Osijeku

Kako ste zadovoljni odazivom građana? Dolaze li četvrtkom poslijepodne na tržnicu? Kakve su njihove reakcije?

- Ako je suditi po broju građana koji na tržnicu dolaze četvrtkom popodne – ekološka ponuda je pun pogodak. Građani proizvode mogu naručiti i preko internetske stranice (segosijek.org) na kojoj u ponedjeljak vide ponudu, naručuju do srijede, a robu preuzimaju u četvrtak na tržnici.

Predstavnici ekoloških proizvođača iz udruge Ospera svakoga četvrtka nude i degustaciju nekih od proizvoda. Planiraju još više proširiti ponudu, uvesti mogućnost dostave na kućni prag te mogućnost naručivanja ekoloških proizvoda koje će kupac sam doći preuzeti.

SiB.hr/Cistracun.net

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!