Vijesti / Osijek

GPP predstavio 12 novih niskopodnih autobusa

GPP predstavio 12 novih niskopodnih autobusa

Osječki GPP danas u 12 sati predstavio je građanima 12 novih niskopodnih autobusa, što je prvi korak u projektu obnove voznog parka i gradske prometne infrastrukture u Osijeku ukupno vrijednom oko 100 milijuna eura.

Za nabavu 12 niskopodnih autobusa izdvojeno je 20 milijjuna kuna, od čega 18 milijuna bespovratnih sredstava iz EU fondova i državnog proračuna, dok su dva milijuna kuna osigurali grad i GPP.

- S novim autobusima znatno podižemo razinu javnog prijevoza u gradu te smanjujemo ukupne troškove i stabiliziramo poslovanje ovog gradskog poduzeća, kojemu ćemo ubrzo smanjiti subvencije iz proračuna, jer će se ovakvom nabavom vozila smanjivati troškovi za redovito poslovanje, rekao je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Direktor GPP-a Mario Šapina istaknuo je da će novi autobusi za putnike značiti udobniju i kvalitetniju vožnju u Osijeku, jer su vozila GPP-a  prosječno stara više od 14 godina, a za tvrtku je to ekonomičnije i rentabilnije poslovanje. Novi niskopodni autobusi imaju manju emisiju štetnih plinova, koji utječu na okoliš.

Najavio je da je to početak procesa modernizacije javnog gradskog prijevoza u Osijeku, vrijednog oko 100 milijuna eura, koji će se odvijati u nekoliko faza, među kojima su nabava novih niskopodnih tramvaja, izgradnja nove remize te nabava ostatka autobusne flote.

novi busevi 1

novi busevi 1

novi busevi 1

novi busevi 1

novi busevi 1

novi busevi 1

novi busevi 1

novi busevi 1

novi busevi 1

novi busevi 1

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!