Vijesti / Osijek

Tijekom vikenda policija zaustavila 17 pijanih vozača, rekorder zaustavljen na Sjenjaku

Tijekom vikenda policija zaustavila 17 pijanih vozača, rekorder zaustavljen na Sjenjaku

Od 25. do 27. siječnja na području PU osječko – baranjske policijski službenici u prometu su zatekli 17 vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Od 17 navedenih prekršaja, 12 je evidentirano u vremenu od 23 sata 26. siječnja do 6 sati 27. siječnja, odnosno, u vrijeme provođenja pojačanih mjera u prometu.

U navedenom periodu osim prekršaja u vezi alkohola evidentirano je još 235 prekršaja, od čega 104 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 8 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 69 ostalih prekršaja.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su 27. siječnja u 2,15 sati na Sjenjaku u Osijeku, kada su zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin i to uz prisutnost alkohola u krvi od 1,93 grama po kilogramu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Zrinjevcu u Osijeku 26. siječnja u 15,15 sati policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U nedjelju, 27. siječnja, u 6 sati na državnoj cesti broj 213 dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je 28-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog automobila, imao alkohola u krvi od 1,37 grama po kilogramu.

Istoga dana u 10,50 sati u Ulici kralja Petra Svačića u Osijeku, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

SiB.hr
Foto (ilustracija): Petar Glebov/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!