Vijesti / Osijek

Probna matura u Osijeku: Prosjek iz matematike 2,70!

Probna matura u Osijeku: Prosjek iz matematike 2,70!

U osječkoj osnovnoj školi Mladost održano je besplatno testiranje za maturante. Oko 150 budućih maturanata pisalo je probne ispite za maturu iz matematike, hrvatskog i engleskog, na dvije razine znanja, po svim pravilima državne mature.

Visoko učilište Algebra i ove je godine u 8 gradova Hrvatske organiziralo besplatno testiranje za maturu. Iako još brojni ne razmišljaju o maturi (prema anketi Algebre oko 38 posto) drugi se pripremaju za taj važan korak u životu. Neke od srednjoškolki koje smo sreli u hodniku škole, na stanci između ispita, već su drugi puta na besplatnom testiranju, dok je drugima to prvo iskustvo. Svi ističu kako će im to iskustvo, pomoći u savladavanju prave mature, a brojni, kako će se morati još pripremati da bi bili zadovoljni rezultatima, poglavito iz matematike.

Zadatke koji su bili pred srednjoškolcima odabrali su srednjoškolski profesori, a riječ je o originalnim zadacima koji su pripremljeni prema odredbama ispitnih kataloga i kojih nema u zbirkama. Najbolji su rezultati do sada bili iz engleskog s prosjekom 3,39%, a najlošiji iz matematike oko 2,70%.

Tekst i foto: Radio Osijek

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!