Vijesti / Osijek

U eksploziji u Jemenu poginuo pirotehničar iz Osijeka, otac četvero djece

U eksploziji u Jemenu poginuo pirotehničar iz Osijeka, otac četvero djece

Petorica profesionalnih pirotehničara poginula su u nedjelju u eksploziji u Jemenu, a među njima je i jedan Osječanin Goran Vekić (38), otac četvero djece.

Kako javlja AFP, pozivajući se na priopćenje pirotehničarske tvrtke iz Saudijske Arabije KSrelief (Centra Kralja Salmana za humanitarnu pomoć) koja je radnike uputila na teren, u eksploziji koja se dogodila u središnjoj provinciji Marib poginula su dva državljanina Južnoafričke Republike, po jedan državljanin BiH i Kosova te Hrvat, a teško je ozlijeđen pirotehničar iz Velike Britanije.

U mnogim dijelovima Jemena, gdje već četiri godine traje rat, posijane su kopnene mine. U priopćenju se navodi da je u toj zemlji postavljeno više od milijun mina, od kojih su mnogi poginuli i ozlijeđeni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Goran je u Jemenu radio, dodaje, preko privatne tvrtke iz Engleske, a odlazak u tu zemlju bio mu je prvi posao izvan granica Hrvatske. Po struci je, inače, veterinarski tehničar, no život ga je odveo u drugome smjeru.

- Pirotehničar je od 2002. godine, zajedno smo razminiravali tu u Hrvatskoj, on me i povukao u taj posao prije deset godina. Mlađi je od mene, ali duže je radio u toj branši. Volio je taj posao, nikada nije pokazivao strah kada bi odlazio na teren. U Jemen je otišao zbog egzistencije. Supruga Adriana mu je nezaposlena, imaju četvero djece, u dobi od 7 do 17 godina, i kredit. Nisam ga nikada pitao za novac, ali očigledno da se tamo više zarađuje jer se plaće pirotehničara u našoj zemlji dugo nisu mijenjale, rekao je Goranov brat Igor za Večernji list.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!