Vijesti / Osijek

Od danas prikupljanje biootpada u osječkim domaćinstvima

Od danas prikupljanje biootpada u osječkim domaćinstvima

Osječka gradska komunalna tvrtka Unikom danas je izvijestila kako građani koji nisu u sustavu kolektivnog stanovanja, odnosno nemaju smeđe posude za biootpad, da od danas na blagajni Unikoma mogu besplatno dobiti vrećice veličine 40l za kuhinjski otpad odnosno biootpad.

Kuhinjski, odnosno biootpad, će se odvoziti istoga dana kada i miješani komunalni otpad, a u pakovanju koje se podiže u Ružinoj ulici, nalazi se 25 vrećica koje će svaki korisnik moći podići dva puta godišnje (dakle, otprilike jedna vrećica za svaki tjedan u godini).

>>> Unikom poskupio odvoz smeća, građani nezadovoljni

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odvoz kuhinjskog biorazgradivog otpada vršit će se onim danima kada se odvozi i miješani komunalni otpad, a predviđeno je da će kapacitet jedne vrećice od 40 litara tjedno biti dovoljan za prosječno kućanstvo. Kuhinjski otpad može se iznositi neovisno o tome koliko puta se iznose posude za miješani komunalni otpad.

Prikupljeni bio otpad Unikom će odvoziti na vlastito kompostište i kasnije proizvedeni kompost koristiti za vlastite radove na uređenju osječkih parkova.

SiB.hr
Foto: Davor Javorović/Pixell

   

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!