Vijesti / Osijek

Grad Osijek najavio početak radova na izgradnji IT parka u Gackoj ulici

Grad Osijek najavio početak radova na izgradnji IT parka u Gackoj ulici

U prostorijama Gradskog poglavarstva danas je održana tiskovna konferencija na temu izgradnje velikog IT parka u Gackoj ulici u Osijeku.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa suradnicima prezentirala je projekt i mjere koje dodatno poboljšavaju povoljno poduzetničko okružje za poslovanje IT/ICT tvrtki u Osijeku.

U prvoj fazi radova Grad Osijek do kraja godine započeti će radove na izgradnji komunalne i prostorne infrastrukture. U drugoj fazi planirana je izgradnja centralne zgrade veličine 5 tisuća kvadratnih metara.  Oko centralne zgrade nalazit će se parcele na kojima će IT tvrtke moći graditi svoje objekte.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gamoš je podsjetila, da je najviše vremena proteklo u pregovorima s Poljoprivrednim institutom u svezi sa zamjenom zemljišta, što je okončano tek u listopadu prošle godine.

PXL 040119 23132117

U međuvremenu Grad Osijek je donio Odluku o osnivanju Poduzetničke zone IT park, Program poticaja i olakšica za ovu poduzetničku zonu te izradio niz ključnih i veoma zahtjevnih dokumenata kao što su: Idejno-arhitektonsko rješenje, Parcelacijski elaborat, Elaborat procjene vrijednost prava građenja, Prijedlog javnog poziva za osnivanje prava građenja i Prijedlog ugovora o osnivanju prava građenja.

Grad Osijek time je poduzeo sve neophodne korake za objavu Javnoga poziva za osnivanje prava građenja. Ipak, pričekat će se provedba parcelacijskog elaborata u Katastru, koja temeljem dosadašnje prakse i definiranih zakonskih rokova ne će poremetiti daljnji slijed realizacije ovog projekta.

Podsjetimo, IT park je strateški projekt Urbane aglomeracije Osijek i 85% financiranja planirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj te alocirano kroz mehanizam Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u iznosu od 2 milijuna eura.

SiB.hr
FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!