Vijesti / Osijek

Izgledna izgradnja nove bolnice u Osijeku

Izgledna izgradnja nove bolnice u Osijeku

Osječki KBC godinama je, kad je infrastruktura u pitanju, potpuno neadekvatan za moderni bolnički centar i stoga se kao nužno javlja potreba za ulaganjem u obnovu postojeće ili izgradnju nove bolnice. Sve su glasnija šuškanja kako će graditi potpuno nova bolnica, a to je potvrdio je i ravnatelj KBC-a doc.dr. Željko Zubčić gostujući u emisiji Radio Osijeka.

"U Novu 2019. godinu ulazimo sa željom o gradnji nove bolnice u Osijeku. Potrebe su davno prerasle mogućnosti sadašnjega KBC-a Osijek. Riječ je o strateškom projektu za ovo područje Hrvatske. Punu političku i svaku drugu potporu imamo i želimo ovaj projekt doživjeti kao nešto što ostavljamo našim budućim generacijama", rekao je Zubčić. Riječ je ujedno o nadstranačkom projektu, dodao je.

Lokacija nove bolnice kao i sami početak gradnje zasad su potpuna nepoznanica kao i buduća namjena objekata bolnice uz Dravu. Zubčić je dodao i kako je u protekle dvije godine u obnovu i nabavku nove opreme uloženo 70 milijuna kuna, a u KBC-u Osijek trenutačno je zaposleno 27 liječnika više nego prije dvije godine, a medicinskih sestara i tehničara 63-oje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

>>> Zračna luka, HNK, KBC i Sveučilište četiri su kapitalna projekta koja će generirat razvoj cijele Slavonije i Baranje

>>> U jednom danu u KBC-u Osijek uspješno izvedene tri transplatacije bubrega

>>> VIDEO Investicije u Slavoniji: Novi osječki KBC, robotički centar, završetak kampusa...

SiB.hr
Foto: Dubravka Petric/Pixell

   

   


Izdvojeno

Reci što misliš!