Vijesti / Osijek

Parket dvorane Jug 2 u raspadu, košarkašice zatražile hitnu sanaciju

Parket dvorane Jug 2 u raspadu, košarkašice zatražile hitnu sanaciju

Ženski košarkaški klub Ragusa gostovao je prije nekoliko dana u Osijeku, točnije u gradkoj dvorani Jug 2. Gosti su ostali iznimno iznenađeni stanjem parketa u samoj dvorani pa su objavili i video, koji zorno prikazuje iznimno loše stanje, na svojoj Facebook stranici.

"Još jedna uspješno odradjena utakmica za naše djevojke. Nažalost ovaj put, utakmica pada u drugi plan jer se u prvi moraju staviti uvjeti u koja se ona odigrala," rekli su oni.

Odmah na ulazu na teren, primjetile su lošu podlogu, točnije parket koji je bio toliko raskliman i oštećen da su se njegovi dijelovi mogli izvaditi rukom. Ragusa je tražila promjenu dvorane i zauzela se za sigurnost ne samo za sebe nego za sve ekipe koje su primorane igrati u ovakvim uvjetima. Delegat utakmice i hrvatski košarkaški savez bili su obaviješteni o situaciji, ali brzo rješenje nije pronadjeno i utakmica se ipak održala. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Zar se treba čekati da se nešto dogodi pa da bi se glas igračica čuo i da bi se pobrinulo o njihovoj sigurnosti na terenu? U prikazanom videu samo je jedna od navedenih rupa na terenu," zaključuju oni, a mi smo slično pitanje uputili i nadležnima za stanje u dvorani, gradskoj tvrtci Športski objekti.

Očito je kako samo stanje parketa nije takvo od jučer, ali su Športski objetki odlučili reagirati tek nakon javne prozivke. Ne sumnjamo kako su na isti problem ukazivali i brojni osječki sportaši koji svoje treninge odrađuju u toj dvorani.

"Športski objekti d.o.o. su prije par mjeseci sanirali parket u velikoj i maloj dvorani u Nastavno športskoj dvorani Gradski vrt. Sljedeći korak nam je sanirati parket u Športskoj dvorani Jug koji se na nekoliko mjesta rasušio zbog podnog grijanja. Za sanaciju, koja traje nekoliko dana, nam je potrebno vrijeme pauze kada nema treninga i utakmica, a to je sada za nadolazeće blagdane. Do 12.1.2019. godine kada je datum odigravanja sljedeće utakmice, parket će biti saniran," kaže nam u odgovoru glasnogovornica Športskih objekata, Marijana Bošković.

Sportski klubovi, a prije svih osječki sportaši, zaslužuju kvalitetnu infrastrukturu koja je osnova za postizanje boljih rezultata. Nažalost, porazna je činjenica kako Osijek u niti jednom sportu trenutno nema dvoransku ekipu koja je blizu borbe za vrh hrvatske lige, a kamoli za neko od europskih mjesta. Iako stanje parketa možda nije presudna činjenica da je tomu tako, isto je osnovni preduvjet za normalno treniranje i odigravanje utakmica pa se nadamo kako će se u budućnosti znatno više pažnje posvetiti ovom i sličnim problemima u osječkom sportu.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!