Vijesti / Osijek

Pogledajte kako napreduju radovi na rekonstrukciji Stare pekare u Tvrđi

Pogledajte kako napreduju radovi na rekonstrukciji Stare pekare u Tvrđi

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, u sklopu obilježavanja Dana grada Osijeka (2. prosinca), danas je obišao  gradilište na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi.

Gradilište na kojem se obnavlja kulturna baština stara 250 godina u sklopu europskog projekta "Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara pekara s Trgom Vatroslava Lisinskog", gradonačelnik Vrkić obišao je u pratnji predstavnika izvođača radova, tvrtke Monte-mont Vladimira Iličića i arhitekta Brune Rechnera koji je na projektu radio godinu dana. Stara austrougarska vojna pekarnica prerast će u Edukativni i informativni turistički centar mladih u koji će se useliti nekoliko udruga, bit će uređen hostel te izložbeni prostor, piše Radio Osijek.

Projekt je vrijedan 66 milijuna kuna, podsjetila je pročelnica gradskog Upravnog odjela za projekte Europske unije Kornelija Mlinarević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvođač radova najavio je kako se u skladu s dosadašnjom dinamikom izvođenja radova završetak i primopredaja objekta Stara pekara može očekivati iduće jeseni. A kako će izgledati trg po završetku radova pogledajte OVDJE.

FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!