Vijesti / Osijek

Osječkim projektantima nagrada za projekt vukovarske tržnice

Osječkim projektantima nagrada za projekt vukovarske tržnice

U konkurenciji projekata pristiglih iz cijelog svijeta, arhitekti Bruno i Predrag Rechner, za projekt i realizaciju Gradske tržnice Vukovar, nagrađeni su internacionalnom arhitektonskom nagradom 2A architectural award 2018. za najbolju europsku poslovnu zgradu.



2A architectural award je internacionalna arhitektonska nagrada koja promovira uspješna arhitektonska djela i njihov doprinos suvremenoj arhitekturi u kontekstu različitosti kultura, identiteta, ideja i iskustava.

Dodjela nagrada, kojoj je prethodilo nekoliko koraka žiriranja radova, održana je u Barceloni u Institutu za naprednu arhitekturu, te je naš rad u kategoriji najbolja europska poslovna zgrada osvojio prvu nagradu. Druga nagrada otišla je u Austriju, a treću nagradu osvojili su španjolski
kolege.

city market 004

"Presretni smo što je nakon brojnih nominacija stigla i nagrada koja je priznanje struke za vrijedan i uporan rad. Ovakvi trenuci raduju i motiviraju za daljnji rad u svakodnevnom stvaranju dobre arhitekture u prostoru i vremenu u kojem živimo i radimo. Posebno smo sretni što se radi o realizaciji u Vukovaru, kojem smo na ovaj način dali svoj skromni doprinos ljepšem i ugodnijem životu u tom herojskom gradu.
Zahvaljujemo se investitoru na ukazanom povjerenju, te svim suradnicima, kolegama projektantima koji su sudjelovali na projektu, kao i izvođaču radova," kažu iz studia Rechner.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!