Vijesti / Osijek

Martinje na osječko-baranjskim prometnicama: Policija zaustavila 48 pijanih vozača

Martinje na osječko-baranjskim prometnicama: Policija zaustavila 48 pijanih vozača

Od 9. do 11. studenog, povodom proslave „Martinja“, na području policijske uprave osječko-baransjke u prometu je zatečeno 48 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Trideset osam bilo je vozača osobnih automobila i deset vozača bicikla.

U navedenom periodu, osim prekršaja vezanih uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi vozača, policijski službenici evidentirali su još 218 prekršaja, od čega 71 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 50 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedan vozač odbio je alkotestiranje, dva vozača odbila su ispitivanje prisutnosti droga u organizmu i 74 ostalih prekršaji.

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 10. studenog u 23,30 sati u Gatu, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,23 promila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 3,50 sati 11. studenog policijski su službenici u Belo Manastiru zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,16 promila. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!