Vijesti / Osijek

Osječki gradonačelnik obišao radove na staroj Vojnoj pekari i Trgu V. Lisinskog u Tvrđi

Osječki gradonačelnik obišao radove na staroj Vojnoj pekari i Trgu V. Lisinskog u Tvrđi

Radove na obnovi stare Vojne pekare i izgradnji Trga Vatroslava Lisinskog u Tvrđi obišao je jučer osječki gradonačelnik Ivan Vrkić. Očekuje se da bi radovi, vriejdni 66 milijuna kuna, mogli biti završeni i prije roka, odnosno početkom jeseni iduće godine.

- Vodit ćemo računa da cjelokupan projekt bude samoodrživ. Stavljajući ovaj objekt u funkciju, on mora živjeti od turizma, naknada i novih projekata da bi se svi skupa mogli dalje razvijati. Ne smije biti trošak, jer onda ulaganje od gotovo 70 milijuna kuna nema smisla. Najveći dio bit će posvećen mladima. Oni će sami oblikovati sadržaje kako bi se mogli ovdje potvrđivati, a ne u svijetu. I ovim projektom pokazali smo da imamo kreativnost, ideju, ali i odgovornost, što potvrđuje i dobitak ovako velikih sredstava iz EU fondova. U 12. mjesecu bit će objavljen natječaj na koji ćemo se prijaviti za obnovu cjelokupne infrastrukture u Tvrđi, a to će povući sa sobom i novi režim prometa i parkiranja u Tvrđi – najavio je gradonačelnik.

pekara1

Podsjetimo, ovim će se projektom revitalizirati zaštićeno kulturno dobro kroz rekonstrukciju i dogradnju objekta Vojne pekare i skladišta i njegovu prenamjenu u Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara pekara. Obnovit će se Trga Vatroslava Lisinskog te opremiti velikom pozornicom s ciljem povećanja razine javne infrastrukture potrebne za izvođenje kulturnih i turističkih sadržaja regionalnog i međunarodnog karaktera.

Ukupno će biti obnovljene površine od 9.437 m2.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!