Vijesti / Osijek

Osječki izviđači pošumljavali opožarena područja Dalmacije

Osječki izviđači pošumljavali opožarena područja Dalmacije

Vikend iza nas (2.-4.11.),  za osječke izviđače (Izviđački klub Javor i Udruga izviđača Slavonski hrast) bio je pun zadovoljstva i ponosa jer smo svojim rukama i djelima učinili djelić našeg svijeta boljim „Stvarali smo šumu“.

Na Mosoru iznad Splita osječki izviđači su dali svoj volonterski doprinos u najvećoj  volonterskoj akciji pošumljavanja opožarenih područja u Hrvatskoj naziva „Boranka“ te zajedno s izviđačima i ostalim volonterima  iz Pule, Omiša, Požege, Zagreba, Karlovca, Splita i drugih gradova posadili preko 1000 novih sadnica podno Zvjezdarnice na Mosoru.

Ovo je bio osmi vikend pošumljavanja, a do sada se u Dalmaciji posadilo preko 10 000 novih stabala. Boranku, projekt pošumljavanja Dalmacije, pokrenuo je Savez izviđača Hrvatske zajedno s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Hrvatskim šumama te ostalim partnerima. Izviđačka misija  je stvaranje boljeg svijeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Putem projekta Boranka izviđači iz cijele  Hrvatske, ali i svi ostali volonteri koji nam se pridruže,  svojim djelima pokazuju kako se uz malo volje može zajedno učiniti svijet boljim. Naravno da je tijekom vikenda bilo vremena i za obilazak Splita te ugodna i vesela druženja izviđača. Logističku potporu, smještaj i prehranu pružili su nam izviđači iz Splitskog skautskog zbora, te im se ovim putem zahvaljujemo na prijemu i domaćinstvu.  Spojili smo ovaj vikend korisno s ugodnim, kako to činimo na svakoj  izviđačkoj aktivnosti, i pokazali i dokazali da je izviđački način života, najljepši i najbolji  izbor korištenja slobodnog vremena," kažu u IK Javor.


Izdvojeno

Reci što misliš!