Vijesti / Osijek

Započeo novi Erasmus+ projekt I. gimnazije Osijek

Započeo novi Erasmus+ projekt I. gimnazije Osijek

Kulturno nasljeđe kao katalizator kreativnog poduzetništva naziv je novog Erasmus+ projekta I.gimnazije Osijek. Partneri osječke Opće gimnazije u ovom projektu su škole iz Portugala, Grčke, Španjolske i Švedske, a projekt će trajati dvije godine.



Cilj projekta je u školama razviti učeničke poduzetničke vještine kroz suradnju s lokalnim poduzetnicima koji se bave nekim kreativnim zanimanjima. Učenici će se uz pomoć lokalnih poduzetnika upoznati s osnovama  kreativnih poslova kao što su fotografija, grafički dizajn, blogging/vlogging i slično, te će stečena znanja i vještine primjenjivati koristeći  temu kulturnog nasljeđa kako bi svoje vršnjake iz drugih zemalja upoznali s vlastitom kulturom. Tako će kroz projekt nastati velik broj fotografija, blogova, vlogova, web stranica, brošura, postera, rukotvorina, a kroz sve radove će se provlačiti tema kulturnog nasljeđa. Na zajedničkim susretima partnerske škole će razmjenjivati znanje, vještine i iskustva stečena tijekom  aktivnosti s lokalnim poduzetnicima u svojim zemljama , te ih zajedno primjenjivati kroz istraživanje kulturnog nasljeđa zemlje koju posjećuju. Svi učenički radovi će se izlagati na web stranici projekta, eTwinning stranici projekta, te na društvenim mrežama poput Facebooka i Instagrama. Kroz projekt želimo kod učenika razviti brojne poduzetničke vještine koje će im kasnije biti potrebne na radnom mjestu, ali ih naučiti i osnovama nekih kreativnih poslova kojima će se moći baviti u budućnosti.

U Osijeku je od 24.-26.10.2018. održan prvi susret u kojem su sudjelovali samo nastavnici partnerskih škola jer su nastavnice I.gimnazije za njih pripremile obuku  na temu poučavanja poduzetničkih vještina u srednjim školama. Profesorice koje su u sklopu Erasmus+ KA1 projekta sudjelovale na različitim tečajevima vezanim za poučavanje poduzetničkih vještina izradile su  priručnik uz pomoć kojeg su održale trening za svoje kolege iz europskih škola. Sljedeći susret će se održati na proljeće u Portugalu.

U projektu će sudjelovati  učenici prvih razreda osječke I.gimnazije koji su dio eksperimentalnog programa Škola za život. S obzirom na to da je poduzetništvo jedna od međupredmetnih tema ovog programa projekt će se idealno uklopiti u Školu za život.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!