Vijesti / Osijek

Vox populi: Građani Osijeka žele Advent na ovim lokacijama!

Vox populi: Građani Osijeka žele Advent na ovim lokacijama!

Manifestacija Advent u Osijeku posljednjih godina privlači sve veću pozornost, a ovih dana ponovo je došla u fokus javnosti nakon što je to pitanje aktualizirano na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Naime, na pitanje vijećnika o održavanju Adventa, gradonačelnik Vrkić odgovorio je kako on seli na novu lokaciju nakon što je prošle godine održan u samom centru Osijeka.

Reakcije na takvu odluku su različite, a o istom su se ozjasnili brojni građani na Facebook profilu SiB.hr. Mnogi podržavaju takvu odluku, ali mnogi su i protiv jer prije svega žele revitalizaciju centra grada. Među komentarima su i oni kojima je potpuno svejedno gdje će se održati, a izražavaju svoje ogorčenje općenitim stanjem svijesti u samom gradu:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Bitno da nama ništa nije dobro, bitno da se neprepoznaje briga ljudi za ovaj naš grad.Ovi koji stalno hejtaju neka se zapitaju šta su oni kao pojedinci napravili," kaže Lidija.

Među lokacijama, favorit je zasigurno Tvrđa gdje je Advent (uspješno) organiziran prve dvije godine:

"Nema se potrebe praviti pametan,vratiti Advent gdje je mu je i mjesto u Tvrdju te nastaviti i razvijati lijepu priču iz prošlih godina," kaže Mihael.

PROČITAJTE: Organizatori Adventa u Osijeku odgovorili na kritike građana

Naravno, javili su se i oni koji predlažu potpuno novu lokaciju pa je tako jedan od favorita lokacija u Parku Kralja Petra Krešimira (kod Sokol centra) gdje je ove godine sjajno organiziran Feelgood Weekend u sklopu Svjetskog kupa u gimnastici. Zasigurno, prednost te lokacije i neposredna blizina klizališta pa je lako moguće da se Advent uistinu i održi na toj lokaciji.

Osim nje, potencijalna lokacija je i Trg slobode: "Trg slobode, puno veći prostor (tri dijela spojena - kod šetača, srednji dio i kod kapucina, u dvorištu banke) bez tramvaja, propuha i okolo parkinga koliko hoćeš. Svaki dio tematski podijeljen... s smislom...," kaže Novela uz odobravanje brojnih.

Ono što je pak sukus cijele rasprave sažeto je u Tatjaninom komentaru: "Ne izmišljajte toplu vodu!!! Bolje krenite s pripremama, sve metropole vec imaju agendu svih događanja po satima, a mi ni lokaciju!"

Sve u svemu, sve oko Adventa obavijeno je još velom tajne, a datum održavanja istog se rapidno približava...

Svoje mišljenje možete dati i vi na postu:

 

SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!