Vijesti / Osijek

Gourmet Slavonija, Baranja i Srijem započeo pobjedom Tomice Đukića

Gourmet Slavonija, Baranja i Srijem započeo pobjedom Tomice Đukića

Što je život bez dobre hrane i kapljice vina? Neki bi rekli tek puko preživljavanje.

Okupljanje oko stola važan je trenutak jer je znak okupljanje obitelji, zajednice, prijatelja i onih koji će to tek postati. I u Slavoniji, Baranji i Srijemu okupljanje oko stola svečani je i sveti trenutak. Posebno za domaćina koji uvijek daje ono najbolje što ima svom gostu. Najbolju perinu, salenjak, vino ili kulen. To zna svatko tko je barem jednom posjetio Slavoniju. Kultura obilja i toplo gostoprimstvo desetljećima su dio tkiva ljudi ovog kraja. Ovdje je “slow food” način života. Uvijek je bilo i ostalo važno podijeliti bogatstvo malih stvari koje život znače s drugim. Stoga smo ljude, proizvode i krajolik koji čini ovaj šareni kutak Hrvatske povezali u zajedničku priču o hrani i vinu u novom gourmet ruhu.

Tijekom desetak dana, od 17. do 28. listopada traje avantura otkrivanja starih i novih okusa, mirisa i krajolika Slavonije, Baranje i Srijema. Gourmet priču započela je jučer  (17.listopada) u osječkom Muzeju okusa Michelin & Slavonija Gourmet radionicom, u kojoj su Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije pokazali kako pripremiti tapas na slavonski i kako tradiciju prikazati suvremenim stilom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kulinarske snagejučer su odmjerili službeni chef Hrvatske nogometne reprezentacije srebrni hrvatski kuhar sa Svjetskog prvenstva u Rusiji Tomica Đukić i chef Lionel Levy, predvodnik nove marseilleske kuhinje i nositelj Michelinove zvjezdice u Inter Continental Marseille Hotel Dieu.

PXL 171018 22363746

S pet bodova razlike pobjeda je došla u ruke našeg Tomice Đukića, na čemu mu je čestitao i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

-Ovom manifestacijom rušimo granice gastro užitaka, jer gastronomija koju mi možemo ponuditi je zaista vrhunska. Slavonske i baranjske delicije i vina su prednosti i još uvijek neotkrivene vrijednosti koje možemo ponuditi turistima iz svih krajeva svijeta- kazao je župan Anušić.

Gourmet priča nastavlja se i danas pod motom „Od polja do stola“ na osječkoj tržnici gdje će Udruga kuhara Osječko-baranjske županije pripremati svježi ručak za sve posjetitelje ukazujući tako na važnost veze između lokalnih OPG-ova i ugostitelja.

SiB.hr
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!