Program Coca-Colina podrška mladima u Osijeku i u ovoj godini

Program Coca-Colina podrška mladima u Osijeku i u ovoj godini

Fotografija 1

Nakon prošlogodišnjega ciklusa, u kojemu su trodnevne radionice projekta Coca-Colina podrška mladima održane u Osijeku, pozitivne reakcije i veliko zanimanje potaknuli su Coca-Colu HBC Hrvatska da i ove godine, od 3. do 5. listopada, ponovno omogući mladim Osječanima besplatnu izobrazbu pod vodstvom iskusnih predavača.  

Program Coca-Colina podrška mladima namijenjen je nezaposlenim mladim osobama u dobi od 18 do 30 godina koje su završile obrazovanje, a ne mogu pronaći posao te ne sudjeluju u drugim programima osposobljavanja. Prošle je godine 250 mladih bilo uključeno u radionice u četirima gradovima, a s namjerom da se što većemu broju mladih omogući dodatno obrazovanje program će Coca-Colina podrška mladima ove godine obuhvatiti gotovo 1000 polaznika.

Nakon radionica polaznicima su uručene potvrde o uspješnome završetku programa, koje su u prošlogodišnjemu ciklusu radionica pomogle čak 30 % mladih polaznika u pronalasku zaposlenja. Također će životopisi polaznika ostati u bazi Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, ujedno partnera projekta.

Potvrdu je dobio i polaznik programa Marko Perković: „Nakon što sam prošle godine čuo brojne pozitivne reakcije o Coca-Colinu programu, s nestrpljenjem sam čekao da se radionice ponovno održe u Osijeku. Sad mogu sa sigurnošću reći kako su ispunile sva moja očekivanja. Osim odličnih predavača, vrlo korisnih znanja i dobro osmišljenih radionica posebno bih istaknuo druge sudionike s kojima namjeravam ostati još dugo u kontaktu”, rekao je Marko.

Tijekom prvoga dana programa polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina kao što su osobni razvoj i razumijevanje sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje, a mladima ih je prenijela Kristina Popović Vuić, stručnjakinja Grupe Selectio, specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potrage za kadrovima. Druga su dva dana radionica bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima će govoriti iskusni predavači: Vesna Kezdorf, Marija Vurnek, Melita Cita, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.
Program će se Coca-Colina podrška mladima nakon Osijeka nastaviti u Slavonskome Brodu od 10. do 12. listopada, a svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti za radionice na mrežnoj stranici projekta.

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja