Vijesti / Osijek

Za godinu dana nova trodijelna sportska dvorana u OŠ Tenja

Za godinu dana nova trodijelna sportska dvorana u OŠ Tenja

Danas su započeli radovi na još jednom kapitalnom projektu na području grada Osijeka – rekonstrukciji Osnovne škole u Tenji.

Ovim projektom poboljšat će se kvaliteta obrazovanja u skladu s pedagoškim standardima, a zahvat će obuhvatiti dogradnju trodijelne školske sportske dvorane s pratećim prostorima kao i prilagodbu osobama smanjene pokretljivosti, između ostalih mjera i ugradnjom dizala u atriju građevine.

Procijenjena vrijednosti projektirane rekonstrukcije s opremom i uređenjem vanjskih površina (okoliš i parkiralište) kreće se oko 35.000.000,00 kuna. Tvrtka Zuber d.o.o. već je izvela dio radova koji se odnosi na konstrukciju dvorane s izmještanjem postojećih instalacija u vrijednosti 2.841.318,10 kn, a sada započinju radovi na dovršetku trodijelne školske sportske dvorane vrijednosti od 15.858.516,83 kn, koje će izvesti ista tvrtka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

– Ovo će biti još jedan prekrasan objekt, ovoga puta u našem naselju Tenja, čiji se dovršetak očekuje u rujnu sljedeće godine. Ovdje ulažemo u sportsku dvoranu, jer su nam u prvom planu djeca, odgoj mladih i sportski život. O svakom dijelu grada vodimo računa pa sukladno količini novca kojim raspolažemo, nastojimo ga uložiti na najbolji mogući način, kako bi bio u funkciji svih naših građana. Računajući i druge projekte u tijeku, primjerice školu u Briješću, trenutno u obrazovanje i školstvo ulažemo između 60 i 70 milijuna kuna – poručio je gradonačelnik Ivan vrkić tijekom današnjeg obilaska radova u Tenji.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!