Vijesti / Osijek

Predstavljen novi Vodič za umirovljenike

Predstavljen novi Vodič za umirovljenike

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavljen je novi vodič namijenjen Osječankama i Osječanima treće životne dobi.

Vodič su predstavili prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić, pročelnik Ureda Gradonačelnika Željko Lončar te pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić.

Novo izdanje vodiča prikazuje što sve u Osijeku rade aktivisti umirovljeničkih udruga, gdje se okupljaju, što ih zanima i na kojim projektima se najlakše povezuju. Cilj je informirati umirovljenike kako bi u svakom trenutku mogli aktivno sudjelovati u kulturnim, umjetničkim i obrazovnim aktivnosti namijenjenim isključivo njima. Kroz vodič predstavljene su sve udruge umirovljenika koje djeluju na području Osijeka kao i prava i pomoći koje umirovljenici ostvaruju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo se na novoosnovani Ured za umirovljenike u kojem se radi na rješavanju pitanja osoba treće životne dobi, a koji je nastao s ciljem učinkovitog djelovanja kada su u pitanju potrebe starijih osoba. Jednako tako, Grad Osijek će nastojati, uz već jedan postojeći, otvarati nove poludnevne i dnevne boravke za umirovljenike u gradskim četvrtima i mjesnim odborima Grada Osijeka, razvijati nove inovativne socijalne usluge za starije osobe s ciljem sprečavanja njihove institucionalizacije te novčanim potporama ublažiti njihovo siromaštvo i socijalnu isključenost. Novi vodič u potpunosti je besplatan za sve njegove korisnike.

VODIČ ZA UMIROVLJENIKE - online izdanje

SiB:hr


Izdvojeno

Reci što misliš!