Vijesti / Osijek

Započela rekonstrukcija trga na Vijencu Ivana Meštrovića

Započela rekonstrukcija trga na Vijencu Ivana Meštrovića

Prigodom Dana Gradske četvrti Tvrđa, na Vijencu Ivana Meštrovića danas započinje rekonstrukcija središnjeg trga.

- Radovi vrijedni oko 1,6 milijuna kuna odvijat će se u nekoliko etapa, prva, vrijednosti 390.000 kuna, bit će dovršena do kraja ova godine – poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić tijekom današnjeg obilaska.

Ova površina bit će na moderan i suvremen način osvježena i stavljena u funkciju građanima ovog dijela grada, gdje će moći provoditi vrijeme u svojevrsnom dnevnom boravku na otvorenom, objasnio je gradonačelnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovim se samo nastavlja i potvrđuje dobra suradnja Grada i Gradske četvrti koja je osluškivala potrebe svojih sugrađana i od početka sudjelovala u ovom kvartovskom projektu.

vbk trg 1

- Investirajući u sve dijelove grada, sukladno potrebama njegovih stanovnika, stvaramo bolje uvjete života za sve, završio je Vrkić.

Rekonstrukcija trga obuhvatit će promjenu materijala opločenja partera, prenamjenu postojećih pješačkih i zelenih površina, uvođenje novih sadržaja, izgradnju sjenice, ugradnju nove urbane opreme, ozelenjavanje, rekonstrukciju javne ulične rasvjete te izvedbu ambijentalne rasvjete.

vbk trg 1

vbk trg 1

vbk trg 1

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!