Vijesti / Osijek

Radionice u ZOO vrtu

Radionice u ZOO vrtu

  U listopadu svake se godine obilježava Svjetski dan zaštite životinja. Cilj je toga dana upozoriti na položaj ugroženih životnja, povećati svijest o probemima životinja te potaknuti ljude na razmišljanje o tome kako se odnose prema njima.
Učiti o tome treba djecu od malih nogu. Upravo stoga, osječki je ZOO vrt pokrenio edukacijske radionice za učenike osnovnih škola. Uče o životinjama!

Bojana, Uroš, Slobodan i Jovana samo su četvero od stotine učenika osnovnih škola koji su naučili nešto novo o životinjama. Dan su zajedno sa svojim vršnjacima, učenicima Osnovne škole Dragutin Tadijanović iz Vukovara, proveli u šetnji osječkim zoo vrtom i u edukacijskom centru Unikoma.
Edukativne radionice počele su se održavati prošle godine i do sada kroz njih je prošlo stotine djece. Dobro su ih prihvatili i učenici i nastavnici. Radionice su namjenjene učenicima razredne nastave, trećim, četvrtim i petim razredima, a voditeljica je Tihana Škugor. Ona ih vodi kroz drugačiji i tajnoviti svijet divljih i egzotičnih životinja. U radionice mogu se prijaviti u Unikomu, a cijena za obilazak zoo vrta i novo znanje je simbolična. 

VIDEO:
{youtube}B1NJ3qmEYwg{/youtube}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!