Vijesti / Osijek

Radovi na novom stadionu NK Osijek napreduju planiranom dinamikom

Radovi na novom stadionu NK Osijek napreduju planiranom dinamikom

Pampas je trenutno najveće gradilište u Osijeku. Radovi na izgradnji Kampa i stadiona NK Osijek i nadalje se odvijaju zadanom i planiranom dinamikom, o čemu svjedoči i 200 kamiona dnevno koliko ih stalno „cirkulira“ gradilištem.

Privremeni ulaz za sve kamione koji dovoze i odvoze materijal s Pampasa otvoren je s prometnice u Strossmayerovoj ulici. To nalažu i propisi, kako Grada Osijeka i MUP-a te je postavljena privremena regulacija prometa uz nužnu signalizaciju. Sunčano i toplo vrijeme odgovara izvođačima radova, a veseli i spoznaja da bi povoljne vremenske prilike za izvođenje radova mogle potrajati sve do kraja rujna…

Ono što je sada aktualno odnosi se na navoženje tamponskog sloja kamena, prosječne debljine od jednoga metra na uvaljanu "posteljicu" na koju je položen geotekstil. Također, u tijeku je i vađenje zaostalog AB cjevovoda sirove vode koji presijeca parcelu na kojoj se izvode radovi. Oni će u ovoj fazi potrajati još dvadesetak radnih dana, nakon čega će uslijediti izvođenje temeljne konstrukcije u obliku dubokih „pilota“.

0000017083 1200 800 withoutgrow

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bitno je napomenuti da je gradilište ograđeno, što je, uostalom, i zakonska obveza, pa molimo sve znatiželjne sugrađane da poštuju postavljene oznake te prvenstveno zbog svoje sigurnosti ne ulaze u ograđeni prostor. Šetnica bentom uz rijeku Dravu je i dalje prohodna te također otvorena za sve bicikliste.

Izvor: nk-osijek.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!