Vijesti / Osijek

Rimac automobili otvorili svoj ured u Osijeku

Rimac automobili otvorili svoj ured u Osijeku

Mate Rimac, mladi hrvatski poduzetnik poznat po razvoju električnih automobila, otvorio je danas svoj ured u Osijeku. U njemu je zaposleno sedam inžinjera, a koji će se prije svega baviti razvojem novih tehnologija.

Kao i u slučaju danas otvorene podružnice Ericsson Nikola Tesla i Rimac je istaknuo kako su u Osijek stigli prvenstveno zbog suradnje s Fakultetom elektrotehnike i računarstva na kojem su već pokrenuli smjer specijaliziran za automobilsku industriju, a na kojem zaposlenici njegove kompanije već drže predavanja i tako stvaraju stručnjake za budućnost, a ona je zasigurno, kad je svijet auto industrije u pitanju, u električnoj energiji.

PXL 210918 22044837

"U Osijeku ćemo izgraditi odvojenu ekipu, razvojni sustav koji će biti specifičan unutar firme i baviti se specifičnim komponentama. Trenutno su to visokonaponski pretvarači, punjači automobila, znači sustavi za punjenje baterija automobila. Želja nam je da Osijek bude centar kompetencija za te sustave  injima ćemo se baviti isključivo ovdje u Osijeku," rekao je Rimac u prostorijama ureda u Esseker centru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr
Foto: Davor Javorović/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!