Vijesti / Osijek

Grad i Županija potpisali sporazum o izgradnji gospodarskog centra u Osijeku

Grad i Županija potpisali sporazum o izgradnji gospodarskog centra u Osijeku

Gradonačelnik Ivan Vrkić i župan Ivan Anušić potpisali su jučer Sporazum o partnerstvu u pripremi i provedbi izgradnje gospodarskog centra u Osijeku, budućeg višenamjenskog poslovnog i izložbenog prostora.

Riječ je o prostoru koji obuhvaća 5.000 kvadrata zatvorenog prostora koji bi, uz sajamski prostor, imao i kongresnu dvoranu, dio ugostiteljskog sadržaja te prostor za smještaj poduzetničkih potpornih institucija. Određeni dio prostora bio bi namijenjen i smještaju poduzetnika koji bi trajno u njemu boravili, a samim time čitavi bi Centar živio tijekom cijele godine. Centar bi obuhvatio i 45.000 m2 vanjskog, izložbeno-prodajnog prostora, čime se omogućuje buduće potencijalno proširenje i izgradnja novih objekata u skladu s potrebama na tom prostoru. Objekt će biti smješten na prostoru pokraj S-ceste (cesta od kružnog toka na spoju s Ulicom L. B. Mandića prema TC Portanova).

Ukupna vrijednost investicije definirat će se nakon izrade arhitektonskog rješenja, a za sada se procjenjuje na 30-35 milijuna kuna. Grad i Županija financirat će ovaj projekt u iznosima od 50% svaki, a prema sadašnjim procjenama za izgradnju ovog masivnog objekta ukupno će biti potrebno izdvojiti od 30 do 35 milijuna kuna. Grad Osijek svoj će dio financirati kroz ITU mehanizme, a Županija kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, odnosno kroz Ministarstvo poljoprivrede.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prigodom potpisivanja Sporazuma Vrkić je izrazio zadovoljstvo partnerstvom Grada i Županije te objasnio potrebu izgradnje Gospodarskog centra:

- Sretan sam što je Osječko-baranjska županija iskazala interes za provedbu ovoga projekta i iznimno zadovoljan ostvarenjem našega partnerstva. Prepoznali smo različite gospodarske potrebe i udružili snage jer se u tržišnoj utakmici želimo nametnuti kao novi regionalni centar u poduzetničkim aktivnostima. Cilj nam je Osijek ponovno staviti u kontekst glavnog gospodarskog središta Slavonije. Bez ovog projekta ne bismo mogli stvoriti uvjete za jači zamah u razvoju gospodarstva. U konačnici očekujemo da će ovaj projekt omogućiti i veće zapošljavanje na ovim prostorima, kazao je osječki gradonačelnik.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!