Vijesti / Osijek

Jezivo utapanje šteneta u Dravi - Traži se počinitelj!

Jezivo utapanje šteneta u Dravi - Traži se počinitelj!

U utorak, 10. rujna jedna Osječanka u šetnji sa svojim psima na Pampasu, pri dolasku na plažu uz cestovni most, u plićaku je ugledala bijelu vreću (poput onih za žito) iz koje je djelomično virilo crno krzno. Kada su izvukli vreću na obalu, imali su što vidjeti: kroz pokidanu rupu na vreći virila je glavica. Crna, kuštrava glavica šteneta koje se pokušalo boriti za život, ali bez imalo šanse. Vrh vreće bio je dobro zavezan, a u vreći ispod psića veliki, teški kamen...


Poziv policiji nije bio najugodniji, jer pitanja ''Da li je pas „krepan?“ i čuđenje zašto se policiju uopće zove, ni najmanje nije primjereno situaciji gdje se nadležnima prijavljuje počinjeno kazneno djelo.

Policija je ipak izašla na teren, napravila zapisnik, pozvala higijeničarsku službu veterinarske stanice, od kojih su u Udruzi Pobjede kasnije doznali da se radi o štenetu od oko tri mjeseca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Obzirom da ljudi svakodnevno obitavaju na toj plaži, jasno je da dan prije, te vreće, tek 2 metera od obale, nije bilo. Znači, netko je to učinio u noći s ponedjeljka na utorak i ovim putem apeliramo na naše sugrađane i sugrađanke da nam jave, ako imaju bilo kakvu sumnju ili informaciju o mogućem počinitelju, jer jako želimo pravdu za ovog malenom mućenika, koji nije ništa nikome skrivio, osim što se rodio i očito nekome bio višak, a za kastraciju se škrtari i naziva ju se neprirodnom. Ovo je valjda priroda, ona istinska. Ali ljudska," kažu u Udruzi.

"Ovaj psić još je jedna u nizu žrtava u gradu u kojem vlast još uvijek nikako da obavi kontrolu mikročipova te konačno komunalnom odredbom propiše obveznu kastraciju. Dojave o napuštenim štencima su svakodnevne. Kome idu na dušu? Tko je odgovoran?" zaključuju u Udruzi.

  

  

   


Izdvojeno

Reci što misliš!