Vijesti / Osijek

Bikeri posvetili dva nova kamena za Zid sjećanja

Bikeri posvetili dva nova kamena za Zid sjećanja

Članovi 5.podružnice Istočna Hrvatska Moto kluba Veterani Croatia i MK Veterani Posavina organizirali su posvetu Spomen kamenja u Okučanima.

Spomen kamenje ugrađuje se u  Zid sjećanja u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini. Posveta spomen kamenja bila je u sklopu svete mise koju je predvodio župnik fra Mario Radman za poginule branitelje Željka Šlat i Budimira Brajković. Na svetoj misi bili su nazočni mještani i roditelji poginulih i nestalih branitelja. Nakon posvete spomen kamenja, članovi 5.podružnice Istočna Hrvatska MKVC paljenjem svijeće odali su počast poginulim braniteljima  Šlat i Brajković.

Naime, Moto klub Veterani Croatia, svake godine organizira moto defile „Jaši do zida“ u kojem se prikuplja spomen kamenje za izgradnju Zida sjećanja u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini.  Zid sjećanja nalazi se u Spomen parku pokraj crkve gdje je dosad prikupljeno više od  dvije stotine spomen kamenja  koje će, kao dio Spomen zida, vječno svjedočiti o svim stratištima hrvatskog naroda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tim povodom, članovi 5.podružnice Istočna Hrvatska MKVC na svetoj misi koja je održana 06.rujna 2018. u crkvi u Okučanima posvetili

Spomen kamenja pod imenom:

- VALPOVO „AKCIJA BARANJA“ 03.04.1992.  
- LOVAS 18.10.1991.

Navedeno Spomen kamenje koje nosi ime po stradanju Hrvatskog naroda biti će dio Zida sjećanja u sklopu same proslave Dana hrvatskih mučenika, u udbinskoj Crkvi hrvatskih mučenika koje se održava 08.rujna 2018. u Udbini.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!