Vijesti / Osijek

Unikom predstavio nove moderne strojeve

Unikom predstavio nove moderne strojeve

Na konferenciji za novinare održanoj na Trgu Ante Starčevića Unikom je predstavio i prezentirao rad novih strojeva za čišćenje gradskih ulica.

Konferencija, na kojoj su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i direktor Unikoma Davor Vić, održana je na glavnom osječkom trgu i to nepunih 12 sati nakon završetka posljednje Osječke ljetne noći. Trg je bio čist, bez smeća i komunalnog otpada, ostale su samo mrlje na površinama koje su nastale nakon bacanja žvakaćih guma i masne mrlje kao posljedice pečenja raznih jela koja su sastavni dio ljetne noći.

Piližota je istaknuo kako je ovo idealno vrijeme za demonstrirati rad novih strojeva, ali i kako će Grad u suradnji s tvrtkom Unikom u idućem razdoblju ustrajati da se centar i trgovi što bolje očiste kako bi bilo što manje prigovora na stanje čistoće u gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priču o trgovima nastavio je i Davor Vić koji je podsjetio da je od obnove Trga i Kapucinske ulice prošlo deset, a Trga slobode šest godina te da su površine vrlo zahtjevne za održavanje. Naglasio je kako sitan otpad i opušci cigareta nisu problem, već tvrdokorna zaprljanja nakon manifestacija jesu.

Objasnio je da strojevi rade po načelu tzv. hladnog pranja deterdžentom i pod visokim tlakom pomoću četaka koje se kreću u više smjerova i pogodne su za nepristupačna mjesta. novost je i visokotlačni pištolj, kao i čistilice koje imaju veću snagu usisa nego dosadašnje, što su okupljenima na Trgu demonstrirali djelatnici Unikoma.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!