Vijesti / Osijek

U samo pet sati, policija evidentirala 55 prekršaja biciklista

U samo pet sati, policija evidentirala 55 prekršaja biciklista

Policijska uprava Osječko-baranjska izvijestila je kako je 9. kolovoza od 8 do 13 sati na području PU osječko – baranjske provela pojačane mjere nadzora u prometu.

Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prekršaja vozača bicikla, mopeda i motocikla. Policijski službenici ukupno su evidentirali 55 prekršaja, od čega 27 prekršaja vožnje po nogostupu i nekorištenje biciklističke staze, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi vozača, jedan prekršaj pješaka i pet ostalih prekršaja.

Istoga dana, nakon provedenih mjera u prometu, na području ove policijske uprave u nadzoru prometa zatečen je još jedan vozač bicikla koji je imao nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

>>> Biciklisti oprez, evo za što vas sve policija može kazniti

U 10,35 sati u Belom Manastiru policijski su službenici zaustavili 59-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 0,70 grama po kilogramu (promila). Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 16 sati u Našicama policijski su službenici zaustavili je 43-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,40 grama po kilogramu (promila).

Izvor: PU Osječko-baranjska
Foto: Marko Mrkonjić/Pixell arhiva

   

   


Izdvojeno

Reci što misliš!