Vijesti / Osijek

Dravska obala u Podravlju dobila novu cestu

Dravska obala u Podravlju dobila novu cestu

Upravo završeni radovi na rekonstrukciji  ceste u Ulici Dravska obala u Podravlju bili su povodom današnjeg obilaska gradonačelnika Ivana Vrkića tog dijela grada.

Loše održavana i nedovoljno široka prometnica u potpunosti je rekonstruirana – postojeća širina kolnika od 2,5-3,0 m proširena je na 6,0 m te uklopljena na postojeću niveletu križanja sa Novom ulicom (početak trase) i Ulicom Princa E. Savojskog (završetak trase).
Radove u vrijednosti 2,5 milijuna kuna izveo je Osijek Koteks.

Prethodno su Hrvatske vode izgradile potporni zid zbog opasnosti od visokog vodostaja, a ukupna vrijednost radova na njegovoj izgradnji iznosila je oko 8.000.000,00 kn.

PXL 070818 21584192

Nakon njegove izgradnje, a prema zahtjevu MO Osijek Lijeva obala, Grad Osijek preuzeo je obvezu izraditi projekt i izvesti radove u Ulici Dravska obala.

- U Osijeku je trenutno 30-ak otvorenih gradilišta, a ovo je bilo jedno od njih. Završetkom obaloutvrde neće više biti mogućnosti poplavljivanja ovog područja, a proširenjem kolnika, osiguravanjem parkirnih mjesta i rješavanjem odvodnje, ovaj prostor je urbaniziran i uređen. Na zelenom pojasu uz cestu bit će postavljena i javna rasvjeta pa smo stanovnicima ovog dijela grada osigurali iste standarde kao i u njegovim ostalim dijelovima- poručio je gradonačelnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!