Vijesti / Osijek

Kreće temeljita rekonstrukcija višnjevačkog Poštanskog naselja

Kreće temeljita rekonstrukcija višnjevačkog Poštanskog naselja

Tvrtka Osijek-Koteks d.d. izvođač je radova na izgradnji prometnice, javne rasvjete i oborinske odvodnje u Poštanskom naselju u Višnjevcu.

Sve je to definirano Ugovorom kojeg su danas potpisali gradonačelnik Ivan Vrkić i predsjednik uprave Osijek-Koteksa Zoran Škorić.

Poštansko naselje u Višnjevcu (omeđeno Ulicom Bana Jelačića na sjeveru i Crnim putem na jugu) ovim će radovima biti prometno uređeno, rekonstruirat će se 770 m ceste i 282 m pješačkih staza, te ono što je prioritetno, riješit će se oborinska odvodnja kao najvećeg problema naselja. Jednako tako ovo naselje dobit će novu javnu rasvjetu, postojeći dvosmjerni promet s mimoilaženjem vozila po zelenoj površini i po sigurnost prometa opasnim kretanjem pješaka po kolniku prijeći će u jednosmjerni s okretnicama na slijepim krakovima.

Ugovor je vrijedan 3,5 milijuna kuna, a radovi počinju za 8 dana i trajati će 60 dana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Vrkić ovom je prilikom istaknuo kako se grd decentralizirano uređuje, podiže se kvaliteta života građana u svim dijelovima gdje se ukaže potreba. Naglasio je i kako Višnjevac postaje gradsko naselje, bez obzira na činjenicu što ono to još uvijek formalno nije.

  

  


Izdvojeno

Reci što misliš!