Vijesti / Osijek

GPP-u 12 novih niskopodnih autobusa

GPP-u 12 novih niskopodnih autobusa

Jučer je u Gradskoj upravi potpisan Ugovor za nabavu novih niskopodnih autobusa za Gradski prijevoz putnika.

Investicija vrijedna 20.000.000,00 kuna osigurat će 12 niskopodnih autobusa s kojima će se podići i unaprijediti kvaliteta javnog prijevoza naših sugrađana, te će se uvelike povećati sigurnost putnika i vozača u javnom prijevozu, ali i znatno smanjiti troškovi održavanja.

Od ukupne vrijednosti investicije većinski dio odnosi se na bespovratna sredstva, točnije 18.000.000,00 kuna dok su Grad Osijek i GPP osigurali preostali iznos. Ugovor, kojim se obvezuju da će Osijek do siječnja iduće godine imati na raspolaganju 12 novih autobusa, potpisali su direktor GPP-a Mario Šapina i direktor tvrtke Auto Hrvatska Mario Fabek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o MAN Lion's City autobusima kapaciteta 82 putnička mjesta (od čega su 32 sjedeća), s najsuvremenijom opremom koja zadovoljava sve standarde.

Osim spomenutih direktora svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i gradonačelnik Ivan Vrkić, predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Gradonačelnik Vrkić podsjetio je sve prisutne kako je ovo tek prva faza projekta modernizacije gradskog prijevoza u Osijeku nakon koje slijedi nabava novih niskopodnih tramvaja, revitalizacija tramvajske mreže kao i izgradnja nove Remize. Istaknuo je veliko zadovoljstvo radom na unapređenju života i standarda građana.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!