Vijesti / Osijek

Počinje izgradnja vrtića u Višnjevcu

Počinje izgradnja vrtića u Višnjevcu

Gradonačelnik Ivan Vrkić  potpisivanjem ugovora započeo izgradnju dugo očekivanog dječjeg vrtića u Višnjevcu.

Gradonačelnik i predstavnik izvođača radova tvrtke Zuber d.o.o. Dalibor Mihaljević potpisali su Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječjeg vrtića u Višnjevcu vrijedan gotovo 10 milijuna kuna.

Izgradnjom dječjeg vrtića za 120 djece, budućim generacijama predškolskog uzrasta bit će omogućen siguran upis u novoizgrađeni ekološki i energetski učinkovit objekt te će se osigurati sadržaji koji nadmašuju pedagoški standard (podno grijanje, zeleni atrij, kuhinju, prostor za igru na otvorenom i parkiralište). Posebna je pogodnost vrtića što se odabrana lokacija budućeg objekta nalazi uz Osnovnu školu Višnjevac u kojoj će većina djece nastaviti daljnje školovanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prigodom potpisivanja Ugovora gradonačelnik nije skrivao svoju sreću i zadovoljstvo ovim projektom, budući da će Višnjevačka djeca uskoro imati jednako dobre uvjete kao i sva druga djeca Grada Osijeka:

,,Prije godinu dana obavili smo primopredaju dječjeg vrtića u Sarvašu – jednog od najmodernijih vrtića na našim prostorima. Tim jedinstvenim projektom u Hrvatskoj pokazali smo da ova gradska uprava vodi računa o policentričnom razvoju našeg grada. Sretan sam danas jer, početkom izgradnje dječjeg vrtića u Višnjevcu, nastavljamo priču ravnomjernog ulaganja u grad. Kada se nešto konkretno radi, politika nije bitna jer su onome tko radi važni isključivo rezultati. Rezultat je put k cjelovitoj urbanizaciji Višnjevca, sastavnog dijela Grada Osijeka”.

izvor: osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!